The Ultimate Guide To Kıdem tazminatı

İşyerinin önceleri gerçek kişi ya da kişilerce işletilmesinin ardından şirketleşmeye gidilmesi durumunda, bu işlem de bir tür işyeri devri sayılmalıdır. Önceki gerçek kişi olan işverenlerin devralan tüzel kişi ortakları olması bu devir ilişkisini ortadan kaldırmamaktadır (Yargıtay nine.

Çalışma koşullarının işçinin aleyhine değiştirilmesinin işçi tarafından kabul edilememesi

iş sözleşmesinde kazanılan haklarımı bu durumda kaybediyorum şimdi zorunlu olarak izne ayırdılar

Kıdem Tazminatı hesaplanıp ödemesi yapılırken rakam, S.S.K prim kesintisi ve gelir vergisi stopajı tabi olmayıp sadece Damga vergisi kesintisine tabidir.

Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

a. İşveren tarafından 4857 sayılı İş Kanunun 25. Maddesinin II numaralı bendinde gösterilen ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri nedenlerle dışında hizmet akdinin feshedilmesi durumunda,

İş şartları işveren tarafından tek taraflı olarak değiştirilir ve işçi bu şartlar altında çalışmak istemez ise 6 Kıdem tazminatı iş günü içinde iş akdini haklı olarak feshedebilir ve kıdem tazminatına hak kazanır.

İşçi kendi isteği ile ayrılıyorsa ve erkek ise muvazzaf askerliği nedeniyle işten ayrılmak zorunda kalmış olması,

Yıllık izin süreleri ve izin türleri hakkında detaylı bilgi almak için yıllık izin hesaplama sayfamızı ziyaret edin.

İşçinin işveren tarafından ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışları nedeniyle iş10 çıkarılmamış olması,

İşçinin aynı iş yerinde veya aynı işverene bağlı değişik iş yerlerinde en az bir yıllık çalışma süresi olmalıdır.

İşçinin sadakat borcuna aykırı davranması, bir başka deyişle doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması hâlinde işverenin haklı nedenle fesih hakkını kullanabilmesi için işçinin bu davranışının mutlaka suç oluşturması gerekmez. Bununla birlikte hangi davranışların sadakat borcuna aykırı olduğunu önceden belirleyebilmek de mümkün değildir.

Kıdem tazminatı en basit tanımı ile işçinin çeşitli sebeplerle işyerinden ayrılması halinde, işverenin işçiye iş kanunu gereğince vermiş olduğu bir tazminat şeklidir fakat iyi bilinmelidir ki, kıdem tazminatı işçiye her durumda ödenmemektedir.

İşçi tarafından sağlık, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık veya işyerinde işin durması benzeri nedenlerle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *